Skip to main content

Tiengemeten

Pontkaartjes kopen bij infopunt

Een pontkaartje kun je kopen in het Infopunt Nationaal Landschap Hoeksche Waard/Tiengemeten aan de vaste wal. Het infopunt is tot 31 oktober van dinsdag tot en met zondag tussen 9.30 en 16.30 uur geopend. Op tijden dat het infopunt is gesloten, kun je buiten terecht bij de kaartautomaat.
Let op: Op de pont kun je geen kaartje kopen, kom dus op tijd om voor vertrek in het infopunt of bij de kaartautomaat een kaartje te kopen!

Prijzen

Retour Nieuwendijk – Tiengemeten:

Hoogseizoen: 1 april - 1 november

Een kaartje voor een retour Nieuwendijk – Tiengemeten

Volwassenen € 6,00

Kinderen € 4,--

Kinderen tot 2 jaar mogen gratis mee.

Leden van Natuurmonumenten krijgen € 2,00 korting op vertoon van de ledenpas.

Vaartijden vanaf Nieuwendijk

Adres: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland

Bij de afvaart is een groot parkeerterrein, waar u gratis kunt parkeren.

Vertrektijden

De pont vaart alle dagen van de week tussen 10.00 en 17.00 uur op ieder heel uur. Terugvaart van het eiland is 10 minuten later.

Bij drukke dagen vaart de pont extra. Houd dan rekening met extra wachttijden.

Voor vragen kunt u bellen met T (0900) 32 42 526 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Hits: 2652

Rondrit paardentram

Het is ook mogelijk om een bezoek aan het Landbouwmuseume combineren met een rondrit over het eiland met paard en wagen.

Echter ... tot nader bericht kunnen deze rondritten niet plaatsvinden, aangezien de voerman / rondleider momenteel herstellende is van een heupoperatie. Zodra er weer mogelijkheden zijn, treft u op deze pagina weer een mededeling aan.D

  • Hits: 2307

Rondvaart met Heicondias

Allereerst is er natuurlijk het prachtige eiland Tiengemeten, waar u kunt wandelen en fietsen. Bent u minder goed ter been dan is er de mogelijkheid van een rondrit in een golfkartaxi of met paard en wagen. Maar ook een museumbezoek (Landbouwmuseum, Rien Poortvlietmuseum) of een lekkere lunch of diner (bij Herberg Tiengemeten of bij Pannenkoeken bij Hèlène) behoort tot de mogelijkheden Wij kunnen u hier afzetten, voorafgaand of gevolgd door een rondje varen om het eiland. U kunt ook bijvoorbeeld een lunch of barbecue aan boord gebruiken, de keuze is aan u! Heeft u wat te vieren in de herberg? Onze boot is een uitstekende optie voor het vervoeren van u gasten direct naar de herberg, zodat ze geen kilometers hoeven te lopen!

Veel gevraagd is ook het rondje Hoekse Waard. Wij horen veel dat mensen al heel hun leven op het eiland wonen, maar er nog nooit omheen gevaren zijn! Dit rondje is een leuke, bijzondere manier om de Hoekse Waard van een andere kant te kijken. Het rondje Hoekse Waard is een dag vullend programma waarbij u aan boord kunt lunchen, of ergens langs de route van boord kunt gaan voor een lunch of diner.

Willemstad is ook een leuke optie om aan te leggen met het schip. Deze tocht is bijvoorbeeld te combineren met een rondje Tiengemeten. Willemstad is een oude vestingstad met veel bezienswaardigheden, een jachthaven en tal van gezellige restaurantjes.

Heeft u trouwplannen? Denk eens aan een rondje varen met u gasten, voor of na de plechtigheid. Er is al menig bruidstaart bij ons aangesneden! Ook vervoer van en/of naar de trouwlocatie is uiteraard mogelijk.

Naast deze recreatieve mogelijkheden wordt de Heicondias ook steeds vaker ingehuurd door bedrijven om bepaalde werkzaamheden uit te voeren. U kunt dan denken aan het tijdelijk overnemen van een andere veerdienst (bijvoorbeeld de vervanging van de fast ferry in Hoek van Holland) of het tenderen naar grotere schepen.

Dit zijn slechts enkele suggesties. Heeft u zelf een idee, overleg gerust met onze schipper. Er is veel mogelijk!

Voor meer informatie:telf. 

Huib Bijl 06-10951895

Eva van Dijk 0638354991

www. hoekschevaart.nl

  • Hits: 2169