Skip to main content

Beeldbank


Onlangs is er een geheel nieuwe, mooi vormgegeven en eigentijdse beeldbank van het Landbouwmuseum Tiengemeten in gebruik genomen. In deze beeldbank worden digitale afbeeldingen van divers objecten beschikbaar gesteld. Zoeken is eenvoudig. De kwaliteit van de afbeeldingen is hoog. Verhalen van de Werkgroep Collectie LMT lichten aspecten van de collectie toe. De inhoud is nog bescheiden. Maar er wordt nog steeds aan de beschrijving van de collectie gewerkt en deze zal regelmatig worden aangevuld.Dit deel van de collectie kunt u dus thuis via het web bezichtigen. U kunt op allerlei manieren naar deze objecten zoeken.

De objecten in deze beeldbank zijn opgesteld in het Landbouwmuseum Tiengemeten (LMT) en een aantal daarvan staan in opslag. Het LMT brengt d.m.v. deze prachtige collectie de landbouwmechanisatie van 1920 tot 1955 in beeld. De landbouw werd wereldwijd, mede door de gevolgen van de eerste wereldoorlog, steeds meer gemechaniseerd. Na 1920 kwam deze mechanisatie ook in Nederland langzaam op gang.

Is uw belangstelling gewekt? U kunt deze museumstukken bezichtigen in ons museum. De vrijwilligers zullen u graag op een enthousiaste manier de mooie verhalen vertellen.