Skip to main content

Scholing en educatie

Scholing en educatie


Het Landbouwmuseum Tiengemeten heeft veel te bieden voor leerlingen!

In het Landbouwmuseum is een grote collectie van landbouwwerktuigen, gereedschappen en tractoren van het begin van de mechanisatie in de landbouw tot ongeveer 1960. In en om het museum zijn er verschillende mogelijkheden voor een museumbezoek.

Hoe worden de gewassen geteeld en waar komt ons voedsel vandaan?

Tijdens jullie bezoeken kunnen de gidsen jullie alles vertellen over hoe de gewassen in het verleden en heden geteeld worden en welke gewassen voor de menselijke consumptie en welke gewassen er voor andere doeleinden gebruikt worden.

De gidsen zullen jullie ook vertellen wat het grote verschil is tussen de manier van “boeren” vroeger en nu. De agrarische sector is een boeiende sector die voor Nederland altijd heel belangrijk is geweest en nu dat nog is.

Het bijzondere in het Landbouwmuseum is dat alles wat er staat tastbaar is! Jullie mogen alles aanraken! Daarnaast kan je zelf een tractor bedienen op de Simulatietractor en is er een speelhoek met daarin Meccano. Met Meccano kun jezelf iets bouwen: een werktuig bijvoorbeeld. In het museum is een prachtige verzameling van miniatuur werktuigen en tractoren die met Meccano gebouwd zijn.

In en om het museum kun je een speurtocht doen om allerlei interessante dingen van de landbouw te ontdekken.

Gemiddelde tijdsduur van een bezoek: 2 uur minimaal

Reserveer op voorhand jullie bezoek via het formulier hieronder, hierbij kunnen jullie ook speciale wensen kenbaar maken.

Klik hier om het filmpje te bekijken.

Inschrijfformulier basisonderwijs

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Lees meer …Scholing en educatie

  • Hits: 1765

Vrijwilligers

Vrijwilligers

In het vrijwilligershandboek wordt nog op verschillende plaatsen verwezen naar Henk van Hal. Een aangepaste versie wordt binnenkort gepubliceerd.

Groet, Jan Bruins

TopRooster inloggen

Informatiefilms: Uitleg door Jan Zevenbergen

deel 1
Riet op Tiengemeten

deel 2
Diversen op de til

deel 3
Diversen op de til

deel 4
Diversen op de til

deel 5
Drainage + aardappellijn

Informatiefilms: Uitleg door Jan Zevenbergen

deel 6
vervolg aardappellijn

deel 7
vervolg aardapellijn + bietenlijn

deel 8
vervolg Bietenlijn

deel 9
bietenlijn + grondbewerking/ploegen

deel 10
ploegen vervolg

  • Hits: 2543

Beeldbank

Beeldbank


Onlangs is er een geheel nieuwe, mooi vormgegeven en eigentijdse beeldbank van het Landbouwmuseum Tiengemeten in gebruik genomen. In deze beeldbank worden digitale afbeeldingen van divers objecten beschikbaar gesteld. Zoeken is eenvoudig. De kwaliteit van de afbeeldingen is hoog. Verhalen van de Werkgroep Collectie LMT lichten aspecten van de collectie toe. De inhoud is nog bescheiden. Maar er wordt nog steeds aan de beschrijving van de collectie gewerkt en deze zal regelmatig worden aangevuld.Dit deel van de collectie kunt u dus thuis via het web bezichtigen. U kunt op allerlei manieren naar deze objecten zoeken.

De objecten in deze beeldbank zijn opgesteld in het Landbouwmuseum Tiengemeten (LMT) en een aantal daarvan staan in opslag. Het LMT brengt d.m.v. deze prachtige collectie de landbouwmechanisatie van 1920 tot 1955 in beeld. De landbouw werd wereldwijd, mede door de gevolgen van de eerste wereldoorlog, steeds meer gemechaniseerd. Na 1920 kwam deze mechanisatie ook in Nederland langzaam op gang.

Is uw belangstelling gewekt? U kunt deze museumstukken bezichtigen in ons museum. De vrijwilligers zullen u graag op een enthousiaste manier de mooie verhalen vertellen.

naar de beeldbank

Lees meer …Beeldbank

  • Hits: 1878

Meer artikelen …