De 11e OOGSTDAG is op

zaterdag 4 september 2021

Na de covid-perikelen van de afgelopen 1,5 jaar lijkt het eindelijk weer te kunnen: de traditionele oogstdag op Tiengemeten.

We moeten echter een slag om de arm houden: mocht een nieuwe 'golf' roet in het eten gooien, dan doen we daarvan melding op deze site. Nu maar hopen, dat dit niet nodig zal zijn.

In de “Oude Polder” worden de aardappelen geoogst en kun je de door jezelf gelezen aardappelen voor een euro mee naar huis nemen. Een huifkar, getrokken door een oldtimer tractor, rijdt de hele dag heen en weer om je naar de Oude Polder te brengen.

Rond het Landbouwmuseum wordt er machinaal en met de vlegel gedorst en vinden er diverse demonstraties plaats met de wanmolen, de graanmolen, de spruitenplukker en stro-pers plaats. Voor de kinderen zijn er zelfs speciale kinder-dorsvlegels, waarmee ze kunnen ervaren hoe het dorsen met de hand was! Naast het Landbouwmuseum zijn er diverse demonstratieveldjes met verschillende landbouwproducten aangelegd.

Op de boerenmarkt bij het Landbouwmuseum worden in diverse kramen landbouw-gerelateerde producten verkocht en vinden er diverse demonstraties plaats. Bij de touwslager kunnen kinderen zelfs een springtouw maken!

In het museum zie je hoe van aardappelen chips gebakken wordt en …. natuurlijk kun je de chips kopen. In het Rien Poortvlietmuseum is de expositie “Het Jaar rond” te bewonderen en kunnen kinderen zich vermaken op de kabouterzolder.

Bij goed weer kun je voor het museum deelnemen aan verschillende activiteiten; bij minder goed weer in het museum. Kabouter Spruiteprak staat al bij de pont om je te verwelkomen. Het wordt een dag waar jong en oud zich kunnen vermaken!

Contactgegevens


Tiengemeten 19a

3284 BE Zuid-Beijerland

0186 660 236

(tijdens openingsuren 10.30 - 16.30)

info@landbouwmuseumtiengemeten.nl

Privacy statement

 

Arrangementen

Boekingskantoor: Tiengemeten 19a

3284 BE Zuid - Beijerland

Geopend op werkdagen: 09.00 - 17.00

Tijdens de winterstop gesloten

(1 nov. 2021 - 1 april 2022)

 info@landbouwmuseumtiengemeten.nl