Afscheid Daan den Ouden (voorzitter) & Jan van Eijk (penningmeester)
afscheid1.1                         afscheid10.1

afscheid3.1

Afgelopen vrijdag 1 april, hebben de musea op Tiengemeten : het Rien Poortvlietmuseum en het Landbouwmuseum, afscheid genomen na een periode van zeven jaar, van voorzitter Daan den Ouden en penningmeester Jan van Eijk. Twee hele belangrijke iconen die de musea mede hebben gebracht tot wat ze nu zijn : een bakermat in de Hoeksche Waard voor kunst, cultuur, geschiedenis en maatschappelijk welzijn. Voor het Rien Poortvliet museum zijn er de afgelopen zeven jaar hele belangrijkste stappen gezet voor een solide toekomst aangaande het werk van deze vermaarde Nederlandse schilder en kunstenaar, mede in samenhang met externe expo’s zoals van Bommel, Vandersteen en nu in 2016 met het werk van Jopie Huisman.
Voor het Landbouwmuseum is er samen met de vrijwilligers aldaar, gezorgd dat er op Tiengemeten een museum is dat de geschiedenis van het boerenleven etaleert : de akkerbouw, veeteelt en landbouw in de Hoeksche Waard en Tiengemeten in de afgelopen decennia.  Ook werden er zeer speciale items gecreëerd zoals ‘Waar kom ons voedsel vandaan..’ en de Meccanoruimte in het Landbouwmuseum. Uiteraard geschiedde alles in nauwe en vooral goede samenwerking met de mensen van Natuurmonumenten.
Tijdens het feestelijke afscheid werden er lovende woorden gesproken door o.m. de Burgemeester van Korendijk en de nieuwe voorzitter van de musea, de heer Johan van Driel. Als ceremoniemeester fungeerde de familie Spruiteprak, de ‘eigenaren’ van de Kabouterzolder.

Uitreiking van de unieke penning van de Musea.
Ter gelegenheid van het afscheid van Daan den Ouden en Jan van Eijk is er een zeer speciale musea penning ontworpen. Henk van Hal en Jos van der Made hebben gezorgd, samen met de Hoeksche Waardse kunstenaar Jos Gielen, dat deze penning het levenslicht heeft gekregen. De bedoeling is dat deze penning jaarlijks wordt uitgereikt aan die vrijwilliger die binnen de twee musea zich uitzonderlijk heeft onderscheiden. Kunstenaar Jos Gielen, bekend en vermaard om zijn grote en kleine beelden in brons en ander materiaal, die hun weg al hebben gevonden naar vele kunstliefhebbers, bedrijven en overheidsinstanties,  heeft een werkelijk uniek werkstuk gemaakt dat – gegoten in brons – een blijvende herinnering zal zijn voor Den Ouden en Van Eijk aangaande hun periode bij de Musea. De penning etaleert de oevers van Tiengemeten en is bijzonder uitgevoerd.

Veel meer foto's kunt u vinden via  >>deze link<<

0186-660236 b.g.g. 06.12471891

Boekingskantoor voor arrangementen: