bezoek

Toen Frank Hornby in 1901 het product MECCANO heeft bedacht, zal hij niet hebben kunnen voorzien dat vele jaren laten nog miljoenen mensen op de wereld graag spelen met dit fantastische speelgoed, want wees eerlijk… wie is er niet groot mee geworden. Je moest wel enige vorm van geduld hebben om al die kleine boutjes en moertjes met elkaar te verbinden zodat er een heus autootje, liertje, takeltje of andere eindproduct ontstond, maar spelen kon je er mee ‘tot je een ons woog’. Hornby kwam op het idee omdat hij dacht dat de kinderen uit die tijd het zat waren om steeds maar weer met bestaande autootjes en treintjes te moeten spelen.

En hij had het bij het rechte einde. Meer dan 100 jaar later is het nog steeds een actueel bouwsysteem om mee te spelen.

Het Landbouwmuseum Tiengemeten is er dan ook bijzonder trots op om in een eigen ruimte in het museum de collectie van Wim Boer, oud vrijwilliger van het Landbouwmuseum, dit te kunnen presenteren. Tevens is er een knutselhoek voor de kinderen van nu om daar te spelen, maar het zal een ieder niet verbazen als de ‘oudere jeugd’ ook weer de boutjes en moertjes ter hand zal nemen. Tevens staan er diverse vitrines met ‘specials’ die echt werken en bewegen, een lust voor het oog.

De tentoonstelling is open tot 1 november. Dagelijks te bezichtigen van 10.30 - 16.30.

Maandag gesloten

 

aardappelrooimachinemetrotor bietenrooier  Combine
     
     

Contactgegevens


Tiengemeten 19a

3284 BE Zuid-Beijerland

0186-660236

info@landbouwmuseumtiengemeten.nl

 

Arrangementen

Boekingskantoor voor arrangementen:

Tiengemeten 19a

3284 BE Zuid - Beijerland

info@landbouwmuseumtiengemeten.nl